Vasteloaves-programma Hoej-Hoej-Comité

Lancering 60e Hoej Geet

Het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité lanceert op carnavalsdinsdag 21 februari zijn 64e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’. Voorafgaand aan de lancering zal de ‘Geet’ natuurlijk op een ludieke manier gekeurd worden door de leden van carnavalsgroep JULIA en zal de ballonnenwedstrijd voor de schooljeugd plaatsvinden. De vinder van de 64e ‘Geet’ wordt volgens de traditie uitgenodigd om volgend jaar in Schinveld de nieuwe ‘Geet mit een gesjtrikt udder’ op te laten.

De 63e ‘Geet’ werd vorig jaar gevonden door de 10-jarige Luisa Robertz uit Bedburg-Kirchherten (D). Luisa en haar ouders hebben toegezegd dat zij met carnaval afreizen naar Schinveld. Luisa zal dan op carnavalsdinsdag rond de klok van 15.00 uur de nieuwe ‘Geet’ lanceren.

Programma Hoej-Hoej-Comité per dag:

Zondag 19 februari

Wie wint in de kinderoptocht het Hoejke (de prijs voor de meest opvallende Einzelgänger)?

Maandag 20 februari

Wie wint in de grote optocht de Frans Palant-priees (voor de meest opvallende Einzelgänger naar het voorbeeld van Hoej-mede-oprichter Frans Palant)?

Dinsdag 21 februari

Vanaf 14.30 uur zal er al de nodige sfeer zijn op de Platz (Wilhelminaplein) door DJ Kevin.

Peuters en basisschoolkinderen mogen vanaf 14.15 uur een gratis ballon afhalen op B.M.V. “De Sjinskoel” aan de Kloosterlaan 7E. Van daaruit gaan de kinderen, samen met het Hoej-Hoej-Comité en familie Robertz in optocht met de 64e ‘Geet’ richting de Platz (Wilhelminaplein).

Om 15.11 uur: Ballonnenwedstrijd en lancering van de 64e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ door Luisa Robertz!

Na afloop vindt de uitreiking plaats van de Frans Palantpriees en het Hoejke in Cultureel Centrum FaSiLa, Ter Hallen 8/10. Een DJ zorgt voor de ‘stimmungsmuziek’. Iedereen is van harte welkom, in het bijzonder de carnavalesk verklede Schinveldse jeugd.