Schinveldse ‘Hoej-Geet’ gevonden in Holbach (D)!

De 65e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’, die op carnavalsdinsdag 13 februari 2024 werd gelanceerd vanaf het Wilhelminaplein in Schinveld, is gevonden door de 42-jarige Patrick Voigt uit Holbach (Duitsland – Landkreis Nordhausen, Thüringen). Het Hoej-Hoej-Comité heeft 3 dagen na de lancering de officiële brief die aan de Geet is bevestigd teruggekregen. Patrick Voigt vond de Geet op Aswoensdag 14 februari op straat voor zijn woning. De Geet was aardig gehavend en heeft een (turbulente!) vlucht van een dikke 400 km gemaakt. Holbach ligt ongeveer tussen de steden Kassel en Leipzig in.

Omdat de Geet van 2023 helaas niet gevonden is, werd de Geet dit jaar gelanceerd door Jurre Hermans uit Schinveld. Jurre kreeg die eer omdat bij de trekking zijn lotnummer uit de bus kwam.

Het Hoej-Hoej-Comité heeft contact opgenomen met de vinder en zal zo snel mogelijk een afspraak maken voor een bezoek van het comité aan Patrick Voigt in Holbach.

De vreugde om de vondst is dit jaar extra groot omdat het comité op donderdag 29 februari zijn “verjaardag” viert! Dan houdt het Hoej-Hoej-Comité vanaf 19.11 uur receptie, met aansluitend een gezellige avond voor iedereen die de Hoej een warm hart toedraagt, in Cultureel Centrum FaSiLa – Ter Hallen 8/10 in Schinveld.  

Het dochtertje van Patrick Voigt samen met de overblijfselen van de Geet…