Lancering 61ste ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’

Lancering Hoej Geet 2017

Het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité lanceert vandaag zijn 61e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’. Voorafgaand aan de lancering zal de ‘Geet’ natuurlijk op een ludieke manier gekeurd worden door de leden van carnavalsgroep JULIA en zal de ballonnenwedstrijd voor de schooljeugd plaatsvinden. De vinder van de 61e ‘Geet’ wordt volgens de traditie uitgenodigd om volgend jaar in Schinveld de nieuwe ‘Geet mit een gesjtrikt udder’ op te laten.

De 60e ‘Geet’ werd vorig jaar gevonden door Gerfried Leinweber in Gladenbach – circa 30 kilometer ten noorden van de stad Giesen. De familie Leinweber heeft het Hoej-Hoej-Comité laten weten dat zij met carnaval afreizen naar Schinveld. Gerfried zal dan op carnavalsdinsdag rond de klok van 15.00 uur de nieuwe ‘Geet’ Lanceren.

Vanaf 14.15 uur kunnen de basisschoolkinderen een gratis ballon afhalen in B.M.V. ‘De Sjinskoel’ aan de Kloosterlaan 7E. Daarna gaan de kinderen, samen met het Hoej-Hoej-Comité en de familie Leinweber, in optocht met de 61e ‘Geet’ richting Platz (het Wilhelminaplein).

Om 15.11 uur: Ballonnenwedstrijd en lancering van de 61e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ door Gerfried Leinweber!

Na afloop vindt de uitreiking plaats van de Frans Palantpriees en het Hoejke in Cultureel Centrum FaSiLa, Ter Hallen 8/10. Een DJ zorgt voor de ‘stimmungsmuziek’. Iedereen is van harte welkom, in het bijzonder de carnavalesk verklede Schinveldse jeugd.