Lanceer jij op dinsdag 13 februari de 65ste Geet?

Volgens traditie wordt de vinder van de ‘Geet mit een gesjtrikt udder’ uitgenodigd om in Schinveld de nieuwe ‘Geet’ op te laten, maar van de 64e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ is helaas niets vernomen. Wie mag dit jaar dan wél de ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ oplaten? De comitéleden van de Hoej hebben een alternatief bedacht.

LOTERIJ:
Dit jaar zal door middel van een loterij onder de schooljeugd een kind worden aangewezen om de 65ste ‘Geet’ te lanceren. Bij het afhalen van een ballon ontvangt ieder kind een lootje. Voor dat de daadwerkelijke lancering plaatsvindt zal vanaf het podium het winnende nummer bekend worden gemaakt en mag de winnaar zich voegen bij de comitéleden op het podium. Dan mag zij of hij onder luid gezang van het ‘Geete-liedje’ het touw doorknippen.

PROGRAMMA:
Komende dinsdag 13 februari wordt om 15.11 uur de 65ste ‘Geet mit een gesjtrikt udder’ gelanceerd. Vanaf 14.30 uur zal er al de nodige sfeer zijn op de Platz (Wilhelminaplein) door DJ Kevin.
De peuters en basisschoolkinderen mogen vanaf 14.15 uur een gratis ballon afhalen op BMV De Sjinskoel, Kloosterlaan 7e – Schinveld. Van daaruit gaan de kinderen, onder muzikale begeleiding van Muziekcollectief-23, samen met het Hoej-Hoej-Comité in optocht met de 65ste ‘Geet’ naar de Platz (Wilhelminaplein).
Voorafgaand aan de lancering zal de ‘Geet’ natuurlijk op een ludieke manier gekeurd worden door de leden van carnavalsgroep JULIA en zal om 15.11 uur de ballonnenwedstrijd voor de schooljeugd plaatsvinden waarna aansluitend de 65ste ‘Geet mit een gesjtrikt udder’ gelanceerd zal worden.
De vinder van de 65ste ‘Geet’ wordt volgens de traditie uitgenodigd om volgend jaar in Schinveld de nieuwe ‘Geet mit een gesjtrikt udder’ op te laten.

Na afloop van de lancering zal de uitreiking van de Palant-priees en het Hoejke plaatsvinden in Cultureel Centrum FaSiLa, Ter Hallen 8/10 – Schinveld. Een DJ zorgt voor de ‘stimmungsmuziek’. Iedereen is van harte welkom, in het bijzonder de carnavalesk verklede Schinveldse jeugd.

En went de ‘Geet’ neet geet dan geet ze neet dan geet ze neet dan geet ze neet, mer went die ‘Geet’ waal geet dan geet die ‘Geet’ dan geet die ganse ‘Geet’ Hoej-Hoej! ❤️💛💚