Hoej-Comité bezoekt 11-jarige vindster Hoej-Geet

Bezoek Geete Vindster 2022

Schinveld – Bedburg (D)  Het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité heeft onlangs een bezoek gebracht aan de 11-jarige Luisa Robertz in het Duitse plaatsje Bedburg-Kirchherten. Luisa vond op Aswoensdag de 63e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ die daags ervoor op carnavalsdinsdag vanaf De Platz in Schinveld was gelanceerd.

Huize Robertz staat aan de rand van het dorpje Kirchherten, vlak bij de grote bruinkoolgroeves van Garzweiler, ten westen van Keulen. Luisa kon vanuit het huis net niet zien wat er enkele honderden meters verderop in de greppel vol netels en struiken was neergestreken. Maar toen ze op die ochtend van ‘Aschermittwoch’ over de veldweg liep naar het weiland van haar lievelingspaarden, zag ze aan de overkant van de weg grote trossen ballonnen. Ze was nieuwsgierig en ontdekte al gauw dat er een kartonnen geitenbeest aan vast zat. De rest laat zich raden. Samen met haar ouders nam ze de bonte vondst mee naar huis. Zowel ballonnen als de ‘Geet’ waren nog helemaal intact. De brief in vele talen werd gelezen, ingevuld en opgestuurd naar de Hoej in Schinveld.

De zes Hoejers, in vol ornaat en met bolhoed, werden tijdens het bezoek in huize Robertz gastvrij ontvangen door Luisa, ouders Michael en Michaela en haar grootouders. Luisa werd zoals gebruikelijk door president John Imming benoemd tot erelid van de Hoej en uitgenodigd om volgend jaar op carnavalsdinsdag de 64e Geet te lanceren. Ze mag dat dan doen samen met Dominik Szymanski uit Polen, de vinder van de Geet in 2021. Hij kon afgelopen jaar vanwege de coronaregels niet naar Schinveld komen. Beide families hebben de uitnodiging met veel enthousiasme aangenomen.