Carnavalsprogramma Hoej-Hoej-Comité 2022

Lancering Hoej Geet 2021

Het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité lanceert op carnavalsdinsdag 1 maart om 15.11 uur zijn 63e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’. Dit jaar zal het evenement in aangepaste vorm plaatsvinden. Zo zullen er geen optocht en ballonnenwedstrijd plaatsvinden. Ondanks de sinds kort versoepelde coronaregels was het te kort dag om een aantal zaken geregeld te krijgen.

De 63e ‘Geet’ werd vorig jaar gevonden door Dominik Szymański uit Parkowo in Polen- circa 30 kilometer van de stad Poznan. Normaal gesproken zou Dominik met carnaval afreizen naar Schinveld om de nieuwe ‘Geet’ te lanceren. Door de corona pandemie kan dit bezoek helaas niet doorgaan, ondanks de sinds kort versoepelde regelgeving.

Wie de ‘Geet’ wel gaat lanceren blijft voorlopig een groot geheim. Het comité zal dit op 1 maart op het Wilhelminaplein mededelen waarna de gelukkige zich mag voegen bij de comitéleden op het podium. Dan mag zij of hij onder luid gezang van het ‘Geete-liedje’ het touw doorknippen.
Daarnaast zullen onder de aanwezige kinderen een aantal prijzen worden verloot.

Aansluitend aan de lancering van de 63e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ vindt op het Wilhelminaplein de bekendmaking plaats van de winnaars van de Frans Palantpriees en het Hoejke. Dit zijn de beste ‘Einzelgängers’ (jeugd en volwassenen) in de grote optocht op carnavalsmaandag.