Hoej Boek

Afgelopen carnaval werd, met de nodige aandacht, de 60e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ gelanceerd in Schinveld. In 2020 is het weer schrikkeljaar en zal het Hoej-Hoej-Comité zijn 60e verjaardag vieren (of is het toch maar 15 jaar?).

Schrikkeldag 29 februari 2020 laat het comité daarom niet zomaar voorbij gaan. Het wordt weer feest in Schinveld! Niet alleen voor de volwassenen, maar ook voor de kleinsten onder ons zal iets georganiseerd worden. Het feest zal plaatsvinden op de zaterdag na carnaval en enkele bekende Limburgse artiesten zullen het feest opluisteren.

Maar… Omdat het Hoej-Hoej-Comité al 60 jaar een Geet heeft gelanceerd ter afsluiting van de carnavalsviering leek het president John Imming onderhand tijd om over dit fenomeen en deze mooie traditie een boek uit te brengen. Al in 2014 is John begonnen een kroniek te schrijven over de Hoej. Bijna 4 jaar is hij bezig geweest met uit uitspitten van het Hoej-archief en veel, vooral oude, informatie te achterhalen bij mensen die de Hoej vanaf het begin hebben meegemaakt. Om het boek gereed te krijgen heeft John veel hulp gehad van Hoejer Ben Derks en oud-president Jo Reijnders.

Het boek krijgt de titel: “Is de Geet gevonge?” Een kroniek over 60 jaar Geet-oplaten in Schinveld. Heel wat verhalen over het Hoej-Hoej-Comité, aangevuld met veel anekdotes, wetenswaardigheden, honderden foto’s en andere documenten. Het boek wordt uitgebracht met harde kaft en omvat ongeveer 320 pagina’s binnenwerk in A-4 formaat. Geheel in kleur uitgevoerd met een vrijwel compleet overzicht vanaf de oprichting op schrikkeldag 1960 tot en met 2019, zal het een prachtig collectors-item worden.

Het boek is te verkrijgen vanaf 29 februari 2020. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu voorinschrijven en een exemplaar tegen een gereduceerde prijs (een korting van € 5,- op de standaardprijs van € 29,50) aanschaffen.   

Heeft u interesse? Maak dan vóór 1 september aanstaande € 24,50 per boek over op bankrekeningnummer van het Hoej-Hoej-Comité: NL16 RABO 0146 7263 32 o.v.v. HOEJ-BOEK 2020. (Van alle voorinschrijvers zal als dank de naam achterin het boek vermeld worden).

Het boek is dan af te halen tijdens de feestavond op schrikkeldag 2020. Ná 1 maart is het boek te verkrijgen bij o.a. John Imming. Andere mogelijkheden om in het bezit te komen van dit fraaie naslagwerk worden t.z.t. bekendgemaakt in de lokale media.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met John Imming. Telefoon: 045-5271658 / 06-25393770. E-mail: secretariaat@hoej.nl

Hoej Boek

Bestelformulier Hoej Boek

[contact-form-7 id=”1262″ title=”Bestelling Boek”]