Vasteloaves-programma Hoej-Hoej-Comité

Op dinsdag 13 februari aanstaande zal het Schinvelds Hoej-Hoej-Comité zijn 59e ‘Geet mit een gesjtrikt udder’ lanceren. Voorafgaand aan de lancering zal de ‘Geet’ natuurlijk op een ludieke manier gekeurd worden door de leden van carnavalsgroep JULIA en zal de ballonnenwedstrijd voor de schooljeugd plaatsvinden. De vinder van de 59e ‘Geet’ wordt volgens de traditie uitgenodigd om volgend jaar in Schinveld de nieuwe ‘Geet mit een gesjtrikt udder’ op te laten.

De 58e ‘Geet’ werd vorig jaar gevonden door Uwe Schlieper uit Essen-Schuir (D). Uwe en zijn partner Tina zijn helaas niet in staat om naar Schinveld af te reizen om de nieuwe ‘Geet’ te lanceren. Daarom hebben de comitéleden van de Hoej een alternatief moeten bedenken.

Loterij:
Dit jaar zal door middel van een loterij onder de schooljeugd een kind worden aangewezen om de 59e ‘Geet’ te lanceren. De ballonkaartjes die vooraf op de school en peuterspeelzaal worden uitgegeven zijn dit jaar voorzien van een nummer. Voor dat de daadwerkelijke lancering plaatsvindt zal vanaf het podium het winnende nummer bekend worden gemaakt en mag de winnaar zich voegen bij de comitéleden op het podium. Dan mag zij of hij onder luid gezang van het ‘Geete-liedje’ het touw doorknippen.

Programma Hoej-Hoej-Comité 2018:

Zondag 11 februari
Wie wint in de kinderoptocht het Hoejke: de prijs voor de meest opvallende Einzelgänger.

Maandag 12 februari
Wie wint in de grote optocht de Frans Palant-priees voor de meest opvallende Einzelgänger naar het voorbeeld van Hoej-mede-oprichter Frans Palant.

Dinsdag 13 februari
Vanaf 14.30 uur zal er al de nodige sfeer zijn op de Platz (Wilhelminaplein) door DJ Kevin.
De peuters en basisschoolkinderen mogen vanaf 14.15 uur een gratis ballon afhalen op BMV De Sjinskoel, Kloosterlaan 7e – Schinveld. Van daaruit gaan de kinderen, samen met het Hoej-Hoej-Comité in optocht met de 59e ‘Geet’ naar de Platz (Wilhelminaplein).
15.11 uur Ballonnenwedstrijd en Lancering 59e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ door ???.
Na afloop van de lancering zal de uitreiking van de Palant-priees en het Hoejke plaatsvinden in Cultureel Centrum FaSiLa, Ter Hallen 8/10 – Schinveld. Een DJ zorgt voor de ‘stimmungsmuziek’. Iedereen is van harte welkom, in het bijzonder de carnavalesk verklede Schinveldse jeugd.

En went de ‘Geet’ neet geet dan geet ze neet dan geet ze neet dan geet ze neet, mer went die ‘Geet’ waal geet dan geet die ‘Geet’ dan geet die ganse ‘Geet’ Hoej-Hoej!