Sint Maarten viering in Schinveld afgelast

De viering van Sint Maarten in Schinveld gaat op 11 november opnieuw niet door. Dat heeft het Hoej-Hoej-Comité besloten. Het comité kan niet voldoen aan de eisen die aan de organisatie van het evenement worden gesteld.

De coronaregels gooien roet in het eten. De Sint Maarten-viering is volgens de regelgeving van de overheid namelijk een ‘stationair evenement’ en daarvoor is een toegangscontrole noodzakelijk voor 12-jarigen en ouder.

Het evenement zou daardoor alleen toegankelijk zijn voor mensen die gevaccineerd zijn of een recent negatief testbewijs kunnen laten zien. Dat zou voor het comité betekenen dat het terrein met hekken afgezet moet worden en dat er extra vrijwilligers nodig zijn om de toegangscontrole te doen.

Volgens het comité zouden deze maatregelen het open karakter van de Sint Maarten-viering flink beïnvloeden en daarom heeft het comité een optelsom gemaakt en besloten het evenement af te gelasten. Het comité laat weten dat met pijn in het hart te doen, maar simpelweg niet de menskracht en middelen te hebben om aan de regels te voldoen.