Schinveldse Hoej-Geet gevonden in Petersberg – Duitsland!

De 61e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’, die op carnavalsdinsdag 25 februari 2020 werd gelanceerd vanaf het Wilhelminaplein in Schinveld, is gevonden door de 70-jarige Ingomar Janot uit Petersberg in Duitsland. Het Hoej-Hoej-Comité heeft 4 dagen na de lancering de officiële brief die aan de ‘Geet’ is bevestigd teruggekregen. Ingomar Janot vond de ‘Geet’ op woensdagmorgen om 08.15 uur tijdens zijn dagelijkse ochtendwandeling langs een bosrand en nam haar mee naar huis. Petersberg ligt circa 50 kilometer ten noordwesten van de stad Leipzig, zo’n 15 kilometer boven Halle.

De ‘Geet’ werd dit jaar gelanceerd door de 48 jarige Gerfried Leinweber. Hij vond de ‘Geet’ uit 2019 in Friebertshausen/Gladenbach – Duitsland. Gerfried was samen met zijn ouders en een stel vrienden afgereisd naar Schinveld om de 61e ‘Geet’ te lanceren. Tijdens een korte luwte, op een winderige dinsdag en onder toezicht van zo’n 1000 toeschouwers mocht Gerfried de 61e ’Geet mit ee gesjtrikt udder’ oplaten.  

De Geet heeft in ‘Geete-vlucht’ een afstand afgelegd van meer dan 500 kilometer. Het Hoej-Hoej-Comité heeft meteen contact opgenomen met Ingomar Janot en zal hem in het voorjaar gaan bezoeken.

Geetevinder Ingomar Janot