Schinveldse Hoej-Geet gevonden in Gladenbach – Duitsland!

Lancering 60e Hoej Geet

De 60e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’, die op carnavalsdinsdag 5 maart 2019 werd gelanceerd vanaf het Wilhelminaplein in Schinveld, is gevonden door de 46 jarige Gerfried Leinweber uit Gladenbach in Duitsland. Het Hoej-Hoej-Comité heeft 4 dagen na de lancering de officiële brief die aan de Geet is bevestigd teruggekregen. Gerfried Leinweber zag rond 22.00 uur de Geet vanuit zijn  auto landen op straat en nam hem mee naar huis. Gladenbach ligt circa 30 kilometer ten noorden van de stad Giesen.

De Geet werd dit jaar gelanceerd door de 18 jarige Nienke van der Meulen. Zij vond de Geet uit 2018 in Beesd – Nederland. Nienke was met haar complete familie afgereisd naar Schinveld om de 60e Geet te lanceren. Tijdens een zonovergoten Wilhelminaplein en onder toezicht van zo’n 1500 toeschouwers mocht Nienke de 60e ’Geet mit ee gesjtrikt udder’ oplaten.  

De Geet heeft in ‘Geete-vlucht’ een afstand afgelegd van ± 250 kilometer. Het Hoej-Hoej-Comité heeft meteen contact opgenomen met Gerfried Leinweber en zal hem en zijn familie binnenkort gaan bezoeken.

De 60e Geet direct na de landing in Gladenbach (D)