Lancering 60e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’

Lancering Hoej Geet

Het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité lanceert vandaag zijn 60e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’. Voorafgaand aan de lancering zal de ‘Geet’ natuurlijk op een ludieke manier gekeurd worden door de leden van carnavalsgroep JULIA en zal de ballonnenwedstrijd voor de schooljeugd plaatsvinden. De vinder van de 60e ‘Geet’ wordt volgens de traditie uitgenodigd om volgend jaar in Schinveld de nieuwe ‘Geet mit een gesjtrikt udder’ op te laten.

De 59e ‘Geet’ werd vorig jaar gevonden door Nienke van der Meulen in Beesd – iets ten zuiden van Utrecht. De familie van der Meulen heeft het Hoej-Hoej-Comité laten weten dat zij met carnaval afreizen naar Schinveld. Nienke zal dan rond de klok van 15.00 uur de nieuwe ‘Geet’ Lanceren.

Vanaf 14.15 uur kunnen de basisschoolkinderen een gratis ballon afhalen in B.M.V. ‘De Sjinskoel’ aan de Kloosterlaan 7E. Daarna gaan de kinderen, samen met het Hoej-Hoej-Comité en de familie van der Meulen, in optocht met de 60e ‘Geet’ richting Platz (het Wilhelminaplein).

Om 15.11 uur: Ballonnenwedstrijd en lancering van de 60e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ door Nienke van der Meulen!

Na afloop vindt de uitreiking plaats van de Frans Palantpriees en het Hoejke in Cultureel Centrum FaSiLa, Ter Hallen 8/10. Een DJ zorgt voor de ‘stimmungsmuziek’. Iedereen is van harte welkom, in het bijzonder de carnavalesk verklede Schinveldse jeugd.