Koninklijke Onderscheiding voor John Imming

John Imming en het college van B&W

Verenigingsman John Imming (58 jaar) uit Schinveld is vanochtend benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn vele vrijwilligerswerk. De heer Imming vervult ruim twintig jaar een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Imming is 19 jaar voorzitter geweest van de Oude Garde Wilhelmina in Schinveld. De garde heeft oudere muzikanten de kans gegeven om hun hobby te kunnen blijven uitoefenen binnen de samenleving. Hij heeft de vereniging met veel enthousiasme geleid totdat deze drie jaar geleden te klein werd om actief te blijven.

Sinds 1988 is dhr. Imming “lid van verdienste” (de zogenaamde Bij-Hoejer) van het het Hoej-Hoej-Comité. In 1996 werd dhr. Imming benoemd tot comitélid (Hoejer) en nam hij het secretariaat op zich. In die hoedanigheid heeft hij steeds een grote bijdrage geleverd bij het leggen van de (buitenlandse) contacten met de vinders van de ‘geet’ en het organiseren van hun komst en verblijf in Schinveld tijdens de carnavalsdagen. Op 20 december 2012 werd de heer Imming ‘president’ van het comité. In die hoedanigheid levert hij een grote bijdrage aan de rol die het Hoej-Hoej Comité heeft binnen de gemeenschap van Schinveld. Dhr. Imming is niet alleen een graag gezien persoon binnen het Hoej-Hoej-Comité, maar in de gehele Schinveldse gemeenschap. Voor vele verenigingen en instanties is hij een grote steun en toeverlaat. Zo kan ook carnavalsvereniging Sjilvend Alaaf altijd een beroep op hem doen. Hij is daar vanaf 2006 medeorganisator van het Sjilvese Leedjeskonkoer. Daarnaast is John Imming vrijwilliger bij voetbalvereniging RKSV Olympia, waar hij onder meer de onderhoud van de accommodatie op zich neemt.

“De heer Imming is iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”, memoreerde burgemeester Odile Wolfs van de gemeente Onderbanken in haar toespraak.

Koninklijke Onderscheiding voor John Imming

 

Koninklijke Onderscheiding voor John Imming

 

Koninklijke Onderscheiding voor John Imming

 

John Imming en het college van B&W