Hoej-Hoej-Comité op bezoek bij vinder 58e ‘Hoej-Geet’

Bezoek vinder Hoej Geet

Het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité heeft onlangs een bezoek gebracht aan Uwe Schlieper, de vinder van de 58e “Geet mit een gesjtrikt udder”. Uwe vond de kartonnen Geet in zijn woonplaats Essen-Schuir, op ongeveer 90 km van Schinveld.

Uwe Schlieper is de eigenaar van een recreatiepark in Essen-Schuir, een plaatsje aan de rand van Essen in Duitsland. Zijn park bestaat uit een struisvogelfarm en onder meer een grote Swinggolfbaan met restaurant. Toen hij op carnavalsdinsdag tegen de avond vanuit zijn woning naar het struisvogelpark liep, ontdekte hij iets vreemds in de hazelnotenboom bij het hekwerk nabij de struisvogels. Het waren de overblijfselen van een gehavende Geet. Het hoofd en het uier waren nog intact, net als de vele ballonnen en de brief van het comité. Of de struisvogels het kartonnen beest hadden toegetakeld, was niet helemaal duidelijk.
De ballonnen kwamen goed van pas, want die week zou er een feest zijn in het restaurant. Nadat hij de brief had gelezen nam hij meteen contact op met het comité in Schinveld. Daar werd verheugd op de vondst gereageerd.

Het Hoej-Hoej-Comité werd gastvrij ontvangen en kreeg meteen een rondleiding door de struisvogelfarm en de afdeling waar de broedmachines stonden. Ook de immense golfbaan werd bekeken met een golfkarretje.
Hoej-president John Imming benoemde de vinder tot erelid van het comité en reikte daarbij de versierselen en traditionele geschenken uit. Ook werd verbroedering uitgesproken en beloofde Uwe Schlieper plechtig dat hij volgend jaar met zijn partner Tina naar Schinveld zal komen om de 59e “Geet mit een gesjtrikt udder” op te laten.