Het Hoej-Hoej-Comité viert op 29 februari 2020 zijn Schrikkelverjaardag en presenteert dan ook nieuw boek

Groepsfoto Hoej-Hoej Comité 2018

Het Hoej-Hoej-Comité viert traditiegetrouw op schrikkeldag 29 februari zijn schrikkelverjaardag. Dat wordt in 2020 de 15e keer. Het comité werd op 29 februari 1960 opgericht en zal de vierjaarlijkse schrikkeldag weer aangrijpen om de verjaardag uitgebreid te vieren.

Het Hoej-Hoej-Comité (bestaande uit Henk Vaessen, Twan Daemen, Ben Derks, Arcèn Bruls, Cheylan Thissen en John Imming) zal die avond in Cultureel Centrum FaSiLa – Ter Hallen 8/10 – te Schinveld recipiëren.  Aansluitend zal er een gezellige avond plaatsvinden met optredens van diverse bekende Limburgse artiesten. ’s Middags zal er een activiteit plaatsvinden voor de basisschooljeugd.

De oprichting van het Hoej-Hoej-Comité gebeurde op schrikkeldag 1960. Hoej, ofwel Help Oees Eege Jeug, stond vanaf dat moment voor de lancering van de ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ en de daaraan verbonden ballonwedstrijd voor de schoolgaande jeugd. Vanaf de eerste lancering gold het principe: verbroedering over de grenzen heen. Een brief in verschillende talen hangt sindsdien aan de ‘Geet’. De vinder wordt er in opgeroepen om meteen met het comité contact op te nemen. Nadat de naam van de vinder (en de vindplaats) bekend is, wordt deze telefonisch benaderd door het Schinveldse comité en vervolgens bezocht, tot erelid benoemd en uitgenodigd om in het daarop volgende jaar naar Schinveld te komen en carnaval te vieren. Maar vooral om de volgende ‘Geet’ op carnavalsdinsdag te lanceren. Niet alleen de Hoejers zitten de dagen na carnavalsdinsdag in spanning te wachten op wat er komen gaat. Ook de rest van de Schinveldse bevolking en omgeving is altijd heel nieuwsgierig. Steeds weer wordt de vraag aan de Hoejers gesteld: “Is de Geet gevonge?”

Naar aanleiding van de 15e Schrikkelverjaardag (het comité viert dan eigenlijk zijn 60e verjaardag!), zal er een boek over het Hoej-Hoej-Comité gepresenteerd worden. De titel luidt (hoe kan het ook anders!): “Is de Geet gevonge?” – Een kroniek over 60 jaar Geit-oplaten in Schinveld.

Heel wat verhalen over het Hoej-Hoej-Comité, aangevuld met veel anekdotes, wetenswaardigheden, honderden foto’s en ander beeldmateriaal. Het hardcover-boek omvat meer dan 320 pagina’s binnenwerk in A-4 formaat. Het is geheel in kleur uitgevoerd met een vrijwel compleet overzicht vanaf de oprichting op schrikkeldag 1960 tot en met 2019 en belooft een prachtig collectors-item te worden.

Het boek is te verkrijgen vanaf 29 februari 2020. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu voorinschrijven en een exemplaar tegen een gereduceerde prijs (een korting van € 5,- op de standaardprijs van € 29,50) aanschaffen.  

Heeft u interesse? Maak dan vóór 1 september aanstaande € 24,50 per boek over op IBAN rekeningnummer: NL16 RABO 0146 7263 32 t.a.v. H. Vaessen Hoej-Hoej-Comité, o.v.v. HOEJ-BOEK 2020. (Van alle voorinschrijvers zal als dank de naam achterin het boek vermeld worden).

Het boek is dan af te halen tijdens de feestavond op schrikkeldag 2020 of het wordt vanaf 1 maart 2020 gratis bij u thuis gebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met John Imming.

Telefoon: 045-5271658 / 06-25393770

E-mail: secretariaat@hoej.nl

Bestelformulier boek Hoej

[contact-form-7 id=”1262″ title=”Bestelling Boek”]