De Hoej viert Sjrikkeldaag 2012

Hoej Sjrikkeldaag 2012

Het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité is binnenkort jarig. Op Sjrikkeldaag 29 februari 2012 viert de Hoej zijn 52e verjaardag. Of is het de 13e verjaardag? In elk geval wordt de Hoej op schrikkeldag 2012 13 x 4 = 52 jaar oud, want op carnavalsdinsdag 29 februari 1960 werd de Hoej opgericht en lieten de eerste zes Hoejers de allereerste ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ op vanaf de Platz (het Wilhelminaplein) in Schinveld.
Ter gelegenheid van dit bijzondere feest houdt de Hoej op woensdag 29 februari 2012 vanaf 19.00 uur een receptie in het Cultureel Centrum FaSiLa. Aansluitend aan de receptie zal er officieel afscheid genomen worden van President Jo Reijnders, die na bijna 40 jaar actief te zijn geweest zich zal terug trekken van het Hoej-Hoej-Comité. Daarna geeft de Hoej weer ruimte aan plaatselijke verenigingen om ludieke optredens te verzorgen. Iedereen die bij de vorige twee jubilea van de Hoej aanwezig was weet, dat er dan heel wat verenigingen van Schinveld uit hun dak gaan tijdens een spetterende show met zelfbedachte acts, zang, dans en show. Naast al dit plaatselijk talent zal ook Frans Theunisz een optreden verzorgen.
Geete-theater voor de kinderen
Natuurlijk blijft het oplaten van de ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’ het absolute hoogtepunt in ieder kalenderjaar van de Hoej. Ook de ballonnenwedstrijd voor de jeugd hoort daar uiteraard bij. En omdat Hoej betekent ‘Help Oees Ege Jeugd’ zal de Hoej ditmaal ook weer extra aandacht aan de kinderen besteden. Voor hun wordt er op woensdagmiddag 29 februari, i.s.m. Wiel Mulders een Geete-theater gehouden in Cultureel Centrum FaSiLa, voor kinderen t/m 12 jaar. Aanvang: 14.30 (zaal open vanaf 13.45 uur). Entree is gratis!

Hoej Sjrikkeldaag 2012