Arcèn Bruls nieuwe Hoej’er

Foto Arcèn

Habemus Novum Hoejer – Deze woorden klonken afgelopen zaterdagavond, ten overstaan van enkele tientallen Bij-Hoejers, uit de kelen van de 5 Hoej-Hoej-Comitéleden. Het Hoej-Hoej-Comité maakte op deze manier bekend dat men Arcèn Bruls tot nieuw lid van het Hoej-Hoej-Comité had gekozen. Daarmee bestaat het comité weer uit het vereiste aantal van zes personen. Zoals gebruikelijk bij de Hoej, werd er afgelopen zaterdagavond een geheim conclaaf gehouden. In café de Mert wachtten de aanhangers van de Hoej en andere nieuwsgierigen de ontwikkelingen af. Rond half tien uur stond het Hoej-Hoej-Comité buiten en verscheen er eindelijk witte rook ten teken dat er een nieuw comitéled was gekozen.
Verrast, maar ook verheugd accepteerde Arcèn Bruls zijn verkiezing. Arcèn is in het Schinveldse verenigingsleven geen onbekende. Hij is al vele jaren voorzitter van Mei-vereniging de Jonkheid, bestuurslid van gymnastiekvereniging Olympia KFC, 2e secretaris van het Oranjecomité en lid van de wagenbouw bij carnavalsgroep de Wesjwieever. Daarnaast was hij in 1994 jeugdprins bij J.C.V. de Prengelkes, in 1998 nestor van mei-vereniging “De Jonkheid” en in 2010 Prins Arcèn I bij C.V. Sjilvend Alaaf.
Na de bekendmaking werd Arcèn Bruls door de comitéleden, de Gouden Hoej en Bij-Hoejers geïnstalleerd als nieuw comitélid en volgde er een kleine receptie.
Het Hoej-Hoej-Comité bestaat nu uit Henk Vaessen, Leo Mevissen, Twan Daemen, John Imming, Ben Derks en Arcèn Bruls.