50 jaar Hoej

50 Jaar Hoej

Het Hoej-Hoej-Comité bestaat dit jaar 50 jaar. Het Comité werd opgericht op schrikkeldag 29 februari 1960. Hoewel 2010 geen schrikkeljaar is en de Hoej dus eigenlijk niet jarig is, willen de zes Hoejers toch niet aan dat Abrahamgetal van 50 voorbijgaan.
Daarom wordt er op 29-2=27 februari gefeest onder de naam:

Mukkebummele Biej Nach  –  Sjrikkel-light.

Op die dag start om 20.00 uur in Fa-Si-La aan Ter Hallen te Schinveld een avond vol verrassingen. Muziek, zang, artiesten en nog veel meer wisselen elkaar af. Ook het publiek zal in actie (moeten) komen. De zes Hoejers Jo Reijnders, Ben Hendriks, Henk Vaessen, John Imming, Leo Mevissen en Twan Daemen willen de avond aanbieden aan alle mensen die de Hoej en de ‘Geet mit ee gestrikt udder’ een warm hart toedragen. De entree is gratis. De Hoej lanceerde op 29 februari 1960 de eerste ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’. Sindsdien zijn er al 51 ‘Geete’ vanaf de Platz in Schinveld aan een grote tros ballonnen naar onbekende bestemmingen vertrokken. De vinder wordt vervolgens door het comité uitgenodigd om het jaar erna naar Schinveld te komen om de volgende ‘Geet’ op te laten. Het kartonnen beest werd al gevonden in Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Italië, Polen en Oekraïne. Samen met de ‘Geet’ kiezen ook telkens honderden ballonnen van de schooljeugd het luchtruim. Aan deze ballonnenwedstrijd zijn prijzen verbonden. Ballonnen van kinderen kwamen al terecht in Noord-Afrika, Zweden en bij de Kaspische Zee.
Hoej betekent Help Oees Ege Jeugd. Daarom zijn veel activiteiten van het comité gericht op kinderen. Zo organiseert de Hoej ook jaarlijks het Sint Maartensfeest.

Al die activiteiten worden zonder subsidie door het comité en de daaraan verbonden Bij-Hoejers zelf bekostigd en zijn voor de kinderen gratis.

50 Jaar Hoej
50 Jaar Hoej